photo tour IJsland

Photo tour “Land of dreams” – za 17 feb 2018 t/m zo 25 feb 2018

Intro

De photo tour zal zich richten op het ruige en afwisselende noorden. We zullen prachtige meren en watervallen bezoeken en ook nog de gekleurde (hopelijk met deels besneeuwde gekleurde) thermische hoogvlaktes.

We verblijven meerdere dagen op 1 plek, zodat we alle rust kunnen nemen om het landschap optimaal te kunnen fotograferen. Soms is een verplaatsing nodig naar een andere overnachtingsplek, maar de reis per autobus zal max. enkele uren duren.

Enkele highlights zullen zijn: Godafoss met canyons, hoogvlaktes met thermische bronnen (Hevrir) en blauw gekleurde meertjes. Myvatn met zijn kraters en meertjes. Natuurlijk concentreren we ons op het licht, de kleuren en het moment in samenhang met het landschap op bekende en minder bekende plekken in IJsland. De dag indeling hangt sterk af van het weer en de verwachtingen en natuurlijk ook het Noorderlicht. We kijken per dag wat het beste schema is, maar we zullen zoveel mogelijk buiten bezig zijn.

Noord_IJsland

Reisvoorwaarden

_AGP9294

Apparatuur

Naast een goede camera zijn de volgende objectieven aanbevolen:

Groothoek objectief (Lichtgevoelig zoals F2.8), voor nachtfotografie waaronder evt. noorderlicht. Verder een Standaard objectief (zoals bijv. 24-70mm) en tele (zoom) objectief tot 400mm aanbevolen.

Het werken met (grijs)verloop filters, polarisatie filter geeft meer (creatieve) mogelijkheden bij het fotograferen van dynamische landschappen. Een degelijk, stevig en makkelijk instelbaar statief is een must.

Denk ook aan een backup camera, camera handleiding, laptop en (externe) HDD met voldoende vrije geheugen, voldoende geheugen kaartjes, reserve accu’s en regenhoes.

Een lijst met alle overige benodigdheden zal ik later nog apart versturen, maar denk s.v.p. ook goed zelf mee/na en bij twijfel gewoon vragen.

Huurauto

Direct na aankomst (vertrek 13:20 Schiphol, rond 15:30u lokale tijd aankomst) halen we de huurauto op bij Keflavik airport (4×4).

Verzekering huurauto: Ik zal de hoogst mogelijke verzekering afsluiten voor de huurauto. Laagst mogelijke eigen risico is 550 Euro. Indien er eventueel schade ontstaat op welke manier dan ook, dan wordt deze gedeeld door het aantal deelnemers met een max. totaal bedrag van ong. 550 Euro, is ong. max. 110 Euro per persoon. Benzine tanken tijdens de reis zal ik op kosten van mijn creditcard doen, die kosten verrekenen we achteraf.

Maaltijden

Nadat we de huurauto hebben gaan we eerst wat boodschappen doen (op gezamenlijke kosten) voor ontbijt/lunch/avondeten en tussendoor snacks vlakbij Keflavik airport (IJsland). De lokale supermarkt sluit om 17:30u. De prijzen in de supermarkt liggen iets hoger aan die in Nederland. Avondeten zal uit een simpel gerecht bestaan. We kunnen tevens voorbereidde maaltijden kopen. Iedereen helpt mee met het avondeten en opruimen etc. We willen flexibel zijn en op de mooiste tijdstippen fotograferen. Tijden van eten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en planning op die dag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn gebaseerd op 5 persoonskamer of huisje of de verdeling 2 persoon en 3 persoonskamer met (gedeeld) douche/toilet. Er is een (gemeenschappelijke) keuken aanwezig bij de overnachtingsplekken. We zullen zelf boodschappen doen en koken. Na de overnachting betalen we ieder apart (indien mogelijk) met eigen creditcard of pinpas.

_AGP9055

Reisbegeleiding

Tijdens de reis bepaal ik als reisbegeleider de keuzes en tijdstippen op de desbetreffende foto locaties om evt. onderlinge onenigheid te voorkomen. De keuzes zijn ook sterk afhankelijk van de actuele weersomstandigheden en mogelijkheden op dat moment. Ik zal zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de wensen van de deelnemers. IJsland is een land waar het weer type erg dominant aanwezig kan zijn en zelfs gevaarlijk! Ook kunnen de wegen per moment open of gesloten worden. Bij gunstige omstandigheden zullen we proberen het noorderlicht te fotograferen. Het kan voorkomen dat we dan korte nachten slapen. Helaas kan ik natuurlijk geen noorderlicht garantie geven. Voorafgaand en tijdens de fotografie sessies zal ik tips en aanwijzingen geven.

Geschikt voor de gevorderde fotograaf met een goede conditie.

Kosten

De kosten voor mijn reisbegeleiding (en voorbereidingen) zijn: 650 Euro p.p. incl. BTW.

Alle overige kosten worden gedeeld met het aantal deelnemers (min 3., max. 4 deelnemers)

De totale geschatte kosten (exclusief de kosten voor de reisbegeleiding) zullen gemiddeld maximaal rond de 1500 Euro per persoon uitkomen. Dit hangt natuurlijk ook sterk af wat de persoonlijke (luxe) wensen zijn en hoe de overnachtingen uitvallen kwa prijs, maar dit is op basis van voorgaande Iceland photo tours.

* Vliegticket dient vooraf betaald te worden (360 Euro). Nadere info volgt.

* Autohuur (ong. 475 Euro p.p. te voldoen min. 1 week voor vertrek, exacte actuele prijs volgt).

_AGP1262

Annulering

Men dient zelf voor een reisverzekering te zorgen. Annulering dient z.s.m. doorgegeven te worden. Ik zal het inschrijfgeld dan retour storten. Indien er een annulering vanaf 2 weken voor vertrek doorgegeven word reken ik 100 % annulering kosten (voor mijn reisbegeleiding van 650 Euro incl. BTW). Vanaf 6 weken tot 2 weken voor vertrek 50% annulering kosten. Vliegticket dient persoonlijk geannuleerd te worden. Indien ik zelf moet annuleren, dan is (nader te bepalen) mijn vervangend reisbegeleider en vervallen de kosten voor mijn reisbegeleiding.

Verder gelden de Algemene Voorwaarden van Andrew George Photography

Heeft u nog meer vragen of informatie nodig, stuurt u mij gerust vrijblijvend een bericht middels onderstaande contactformulier.

Please fill in all the fields correctly.
An error occurred. Message not sent.
Message sent
Send